>JOM G GYM!!

3 Nov

>

Assalamualaikum…..

Agak lama aku tak mengadap blog.. Macamlah bz sangatlah bunyinya.. Tapi macam-macam cite ada nak dikhabarkan ini.. Sehari-hari dok tangguh nk update blog.. Membuak-buak rasanya .. Bergelora bergelodak di jiwa ini.. Wah!! Jom.. Baca ini cerita!!🙂

Ini gym baru bukak kat Temerloh ni.. So, apalagi.. Rugi rasanya klu x pegi.. Gym ni dirasmikan pada 15/10/09.. So, T sebagai seorang kawan kepada pemiliknya, Cikgu Julia.. T g amik gambar masa majlis perasmian tu..

Ini anak2 Cikgu Julia.. Danish dan Rahman..

Nak masuk tarikh hari ni… 11/3.. lebih kurang 2-3 minggu T ke gym.. Isnin-Jumaat.. Start kul 8.30-10.30 pagi.. Weekend x g..
Kakak tudung putih tu yg ajar T drive keta.. Dapat lesen keta 4 tahun yg lepas..
Sebagai kawan, B pun dtg sbg tanda sokongan..
B dan Cikgu Khai..
17/10/09
B upah org datang mesin rumput kat depan rumah kami ni.. Budak 2 org tu anak2 jiran sebelah rumah.. B suruh diaorg sapu.. Pasai diaorg suka buat sampah.. Dalam halaman rumah kami pun diaorg buang sampah.. Sungguhla!!
Pas tu kami g open house salah seorang kawan B kat dalam perumahan kami jugak..
Nur dgn salah seorang peguam kat Temerloh ni..
Pas tu kami gerak ke Kerdau.. Ada kenduri kahwin.. Kak Adilla ni dulu senior T masa kat sekolah.. Tahniah bt Kak Adilla dan pasangannya..
Saja amik gambar budak ni..

Nur dan bekas guru tadikanya dulu… Jumpa lak kat kenduri ni.. Mar ni cantik sangat.. Org ganu..
Pas kenduri, ajak Kak Anis dan anak2nya singgah makan di Kuala Krau umah mak T.. Rumah Kak Anis dekat ngan area rumah mak T ni.. Ma hidangkan Bubur Kacang dan Laksam..

Bergambar sblm balik…
Sebelah malam kami ke rumah adik angkat ma.. Dia buat kenduri nak pergi haji..

18/10/09
Rumah Ma dan Abah di kampung..
Amik gambar bunga2 ni.. Cantik2..

Dalam kul 11 pagi, kami pulang ke Temerloh.. Bawa Ma dan Abah sekali.. Ikutkan Abah tak nak ikut, pasai dia letih.. Akibat penyakit Kencing Manis.. Tapi T paksa gark pasal risaukan dia.. Dan Ma jugak..

Menu malam ni.. Ma yang sediakan.. Sedapnya Daging Masak Hitam tu.. Terasa-rasa lagi di lidah T ni.. :-O

19/10/08
Ari ni ari last Ani bekerja.. Tudung hitam tu.. Abis waktu opis T belanja dia dan staff2 yg lain makan-makan di KFC..

Me & Ani..

Balik beli Jagung Bakar ni.. Kuih Pulut Udang dia pun sedap bangat deh!!

Ma siapkan menu for dinner ni..

20/10/09

Bawa Ma dan Abah g Mentakab.. Settle urusan di bank… T bawa Abah beli seluar.. Seluar dia semua dah longgar.. Jugak g bli barang2 dapo Ma..

T start guna brand ni utk muka.. Lebih selamat.. Yang penting.. HALAL…


24/10/09
Ari ni g umah Abang T.. Abang Yus.. Kat Damansara Damai.. Esok (25/10) hari konvo adik bongsu T.. Ni dia bersiap nak g kerja.. Tunggu kami spi rumah dia, baru dia g kerja.. Dalam sejam dia g kerja.. Dia call T.. Kata x leh keje.. Menangis2.. Pasai dia sedih tengok Abah dah kurus dan sakit makin teruk… T kata kat dia.. Keje ajelah.. Abah dah ok jumpa dia tadi.. Jumpa anak, menantu dan cucu2 tu sihatlah sikit.. Ni tengah dok rehat kat rumah dia.. Jangan bimbang.. Terus dia ok.. Tulah.. Memang sepatutnya kami tak g ke majlis konvo adik T pasai bawa Abah jpa doc, kencing manisnya dh x ada nombor.. Bila kata kami nak g KL… Doc pun kata, x pelah.. Bawa hari Isnin nanti.. T serba-salah samada nk ke majlis konvo @ tak.. B kata pegi ajelah.. Abah dok umah Abang Yus.. Kami pun redah ajelah.. Adik T pun kata, kami x dtg pun x pe.. Dia ok.. Tapi Alhamdulillahlah.. Abah ok sepanjang tinggal kat rumah Abang Yus.. Bawa g jpa doc ari Isnin tu, (26/10/09) Kencing Manis Abah dh turun ke 17 jer.. Tak payah masuk hospital.. Alhamdulillah..


25/10/09

Abah tak ikut g konvo adik T, Da.. Dia dok rumah Abang Yus aje.. Abang Yus patut keje ari ni, Tapi dia mintak cuti kat boss dia.. Dia nak jaga abah kat rumah dia.. So, kami tinggalkan Abah dan ke UITM, Shah Alam..

Ni gambar dalam dewan kecik.. Dapatlah tgk Da amik Diplomanya melalui projektor tu.. Boleh gak kami duduk berehat dalam dewan ni.. Kena air cond bagai.. Tupun ramai tak tahu boleh dok dalam dewan ni.. Depa dok berlonggok kat tepi2 bangunan tu.. Panas.. Panas..

Adik T, Nizam..

Adik ipar T, Eryn dan abangnya..

Posing2.. Sementara nunggukan adik T kuar dr dewan.. Eryn amik gambar2 T ni.. Tq dear!!

Bestnya kalu buleh bawak balik bear besaq ni!! :-O

Akhirnya.. Setelah lama menungguuuuuuuuuuuu(Pegi pukul 10.30 pagi pasai nak amik gambar ramai2 kat studio tu, balik ke rumah Abang Yus pukul 6.15 petang), barulah adik T dan kawannya kuar dari dewan.. Posing amik gambar dan kemudian balik ke rumah Abang Yus.. Malam tu jugak kami balik ke Temerloh.. Penat seh!!

Tahniah buat u sayang.. Belajar rajin2.. Kami tunggu nak g convo Da amik ijazah pulak nanti ye!

27/10/09

Majalah bulan2 10 yg belum sempat dibaca.. Emmm..

30/10/09
Ada kisah di sebalik T membeli sepasang kasut ni tau.. T g la cari kasut pasai kasut lama dh ketat utk dipakai.. Budak laki tu dok tunjuk kasut brand Adidas dan Nike.. Bila T pilih kasut ni, RM59.. Terus dia blah tak layan T dah.. Dia suh budak pompuan yg jaga tu layan T.. Alahai.. Double Standard betulla mamat tu.. Siot arr.. Tak pelah.. Aku sedar aku sape.. Sob.. Sob..😦
Sebelum..

Selepas.. B belikan rak-rak tu.. Apalagi.. Bermulalah operasi menyusun buku2 dan majalah2 yang udah bertimbun tu!! Tq B!!

31/10/09

Hari ini.. 10 tahun yg lepas.. T dan B g kursus kahwin.. Kalau 15/10 T dirisik familynya.. Tarikh keramat ini, kami g kursus kahwin pulak.. Teringat2 lagi saat2 manis itu.. Hehehe..
Hari ni g kenduri kawin kat Mentakab.. Kenalan B yg ajak.. Sepecial skit majlis ni tau!! Pasai apa??

Pengantin ada 3 pasang tu.. Tahniah bt pasangan mempelai..
Balik dari kenduri, g The Store.. Beli barang-barang dapo.. Then B g singgah kat kedai perabot.. Tengok-tengok barang.. Berkenan kat satu kabinet tv ni.. Bincang2.. B pun belilah.. Ini dia kabinet tv kami.. Beli tahun 2000 dulu..
Sebelum..

Selepas… Baru pas mengemas masa ni.. Siap ngemas, mandi.. Solat dan layan Cerekarama.. KURNIA.. Farabie tu pandai arr berlakon.. Hensem pun hensem.. Haha.. Pelakon cite tamil agaknya sebelum ni.. Siap ada scene cam pelakon Fazura tu lak.. Mak nangis masa ending cite tu.. Waaaaaa!!


1/11/09

Kak Long T ajak makan tengahari di rumahnya hari ini.. So, T pegilah.. Makan2.. Amik gambar..

Ma dan Abah, Kak Long dan Pak Long.. Jugak sedara Abah..

Adik2 T, Nizam dan Eidi pun ada..


Bergambar dalam rumah Kak Long pulak..

Anak sedara T, Anis..

Nenek dan Cucu..


Kami nak balik dah..

T happy sangat pasai Abah makin sihat.. Dia ikut adik2 T balik ke Rawang… Nanti boleh singgah di rumah kakak ke 3 T di Serendah.. Bagusla dia berjalan2.. Beralih angin..

** Buat kawan2 yg memberikan komen2.. Nanti T buat kunjungan balas ye!! Tak sempat lagi ni.. Terima Kasih tak jemu2 mengunjungi T di sini.. Sayang Engkorang!! Muah!! **

7 Responses to “>JOM G GYM!!”

  1. Anonymous November 3, 2009 at 2:38 PM #

    >fuh lega…!lama tgg kak t update blog ni.best sgtrose annisaa yusof

  2. MaDiHaA November 4, 2009 at 6:26 AM #

    >akak respek betul ngan T ni tauu.. walaupun peristiwa dah berhari2 berlalu tp still ingat apa yg berlaku dari A sampai Z.. semua full story updated dlm blog T… hehehe.. tapi don't worry coz akak suka sgt membaca celoteh T ni…hmmm.. terpegun tgk susunan majalah T tu… kalau umah dekat mau akak pinjam… kekekeke.. So skrg ni T kerap lah ke gym tu yer? dah beli kasut baru lagi tu.. waaa.. akak ni bila nak start exercise ni?? pinggang dah makin besar niii.. huhuhu…T.. mmg nampak susut sgt ayah T tu.. harap2 ayah T sentiasa diberikan kesihatan yg baik.. arwah ayah akak dulu pun ada diabetis.. ma akak pun ada.. skrg ni.. dah menurun lak kat akak.. tulahh.. tak reti nak jaga makan.. salah sendiri.. hehehe..

  3. ♫♪ Shahida ♫♪ November 9, 2009 at 2:48 AM #

    >kak t..miss u..byknya majalah kak t!!!! safi rania ok tak?

  4. Emy Omar November 9, 2009 at 3:30 AM #

    >Congrats buat Maksu..Buat abah Ruzi..semoga terus sihat ye..Buat Ruzi..enjoy your gym session lepas nih ye..

  5. S.I.K Bridal November 9, 2009 at 3:40 AM #

    >T… KITE MARI SINI !!! Tq

  6. CikNi November 18, 2009 at 1:10 PM #

    >Hie T. Hehe Rayyan mmg cute pun. Dahle berat nak dukung adus..All d best ye nak turunkan berat di gym. kite ni nak diet takbley sebarangan sbb tgh brestfeeding baby huhuh…Take care

  7. ai November 19, 2009 at 5:34 AM #

    >mak aii…byk sungguh majalah kau T! elok la susun gitu. senang nk baca blk nnt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: