>SELAMAT HARI IBU, MA & MAMA…..

9 May

>090510

Hari ini merupakan Hari Ibu.. T balik ke kampung di Kuala Krau.. Menyambut Hari Ibu bersama Bonda tersayang.. PUAN RAMLAH BINTI MAMAT.. (Bukan saja kami menyambut Hari Ibu bersama-sama, kami juga berkongsi tarikh kelahiran yang sama iaitu pada 0304 setiap tahun! Yeah!!) Sesampai di rumah, telah tersedia hidangan istimewa ini.. Ma masakkan Nasi Tomato, Ayam Goreng, Acar, Sambal, Rendang Ayam, Pulut Kuning, Tauhu Sumbat dan Jus Tembikai.. Sangat-sangat sedap dan kami makan dengan penuh berselera.. (Semua orang wajib puji masakan mak mereka yang paling sedapkan? Dan I tidak terkecuali ok?) Hehehe.. Buat Ma, T mengucapkan Selamat Hari Ibu.. Terima kasih kerana telah melahir dan membesarkan T.. Membawa T ke dunia yang indah tetapi penuh pancaroba ini.. Jutaan terima kasih untuk segala-galanya.. Semoga Ma berbahagia selalu dan sentiasa berada di bawah rahmat lindungan-Nya. Amin.. T sayangkan Ma.. Terima kasih masak sedap-sedap tadi dan setiap kali jika anakmu ini pulang ke kampung.. Hehehe… T belikan “sesuatu” untuk Ma…. Beli di AVON saja.. Adalah sikit buah tangan buat Ma dan juga Abah tersayang..🙂

Juga T mengambil kesempatan mengucapkan Selamat Hari Ibu untuk Ibu Mertua T, PUAN MARIAM BINTI RANI.. Terima kasih Mama untuk segala-galanya.. T cuma menelefon Ibu Mertua untuk mengucapkan Hari Ibu di sebelah malam sebab sebelah siang dia bekerja.. Untuk ratu-ratu hatiku.. SELAMAT HARI IBU MA DAN MAMA..






080510

8.00 – 11.00 : T ke gym, anak-anak ke kelas tuisyen dan B ada di rumah
11.00 – 11.30 : G kedai beli lauk
12.00 – 2.50 : Di dapur, memasak untuk lunch
3.00- 3.30 : Lunch time…

Hampir 3 jam T bersilat di dapur tadi.. A-Z dok masak Nasi Daging, Kari Ayam, Acar Jelatah, Sambal Belacan dan sempat bakar Kek Koko Basah sempena nak menyambut hari ulangtahun kelahiran my darling.. Adib siap bagitahu nak makan macam ni hari-hari!! Amboi! Sedapnya dia request.. Nak makan sedap saje dia!! B dan kids makan bertambah dan ianya membuatkan T tersenyum sampai ke telinga.. Adik T yang balik dari Segamat pun makan bertambah.. Ni yang buat I makin teruja rajin nak masuk dapo ni.. Hehe..





050510

B g KL ari ni.. T memang tingin nak makan ayam Nando’s.. Dia call tanya nak beli apa.. T terus jawab nak makan ayam Nando’s.. Jadi dia belikan ini untuk T dan anak-anak.. Sungguh sedap dan suruh gak B beli sos dia… So hot beb!! Delicious…

6 Responses to “>SELAMAT HARI IBU, MA & MAMA…..”

  1. ☆ lieya latif ☆ May 10, 2010 at 1:23 AM #

    >hepi mohter's day kak t sayang….wah meriah tul makan2 akak….mcm kenduri kawin plak siap buah berukir2 hah ……semoga kak t terus bahgia di samping org2 tersayang…amin

  2. rose --{@ ibuRafiq @}-- May 10, 2010 at 1:29 AM #

    >dapnyeselamat hari ibu juga utk kak t….:-)

  3. Fieza79 May 10, 2010 at 3:16 AM #

    >waa hari ibu yg meriah…da mkn2 lg…sedap tu..smpat lg tu msk menu bagai utk besday hubby tersayang..rajen T

  4. atty's May 10, 2010 at 7:33 AM #

    >selamat hari ibu utn t.and tq for the award..meriah sambutan hari ibu t..

  5. Emy Omar May 10, 2010 at 8:23 AM #

    >Happy Mother's Day to u too my dear..Happy Belated Birthday buat Bob..Sedap la lauk pauk yang ruzi masak tu..kita pun kecur air liur ni

  6. fiziskandarz May 11, 2010 at 11:32 PM #

    >kak T!!!!!!!!!!!!!! 1st and foremost, happy mothers day to kak t and your mom too. wahhh beruntung laa dapat makan2 mum's homecook dishes. kami dengki! :Danyways, we're truly honored to present kak T with the Sunshine Award! hope kak T like it and have a nice day😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: