>ROMA

19 Jul

>

Pagi tadi g gym.. Sejak renew kad, 230610 ari tu.. Termasuk tadi.. Baru 3 kali aku g gym.. Cuti sekolah 2 minggu awal bulan Jun langsung aku tak g sebab kids ada di rumah.. Tadi timbang.. Naik sekilo.. 77kg.. Tula.. Makan tak hinggat.. Macam apa.. Dah selalu berkumpul adik-beradik ari tu .. Makan je kijenya.. Jugak waktu pagi tu tinggal aku berdua je dengan B kat rumah pasal kids dah bersekolah sama sessi.. Jadi kami banyak menghabiskan masa bersama.. Keluar breakfast bagai dan dia tak bagi aku g gym.. Dia suruh rehat kat rumah saja.. Ha! Terlopongla tadi bila naik 1kg!! Padan muka akukan? Kan? :-*

Masa kat gym, kawan gym cite dia ada salun.. Offer aku buat sauna, tangas bagai.. Aku pun dah lama tak ke salun.. So, balik ke rumah.. Ambil baju dan terus ke salun.. Salun Roma namanya.. Singkatan nama adik-beradik ni.. Rose dan Mawar.. Mula-mula mandi, buat hair mask, duduk dalam kotak kayu sauna infra red tu selama 50 minit.. Peluh menitik tak! tak! tak! Hehe.. Pas tu mulala rasa sakit kepala.. Dah minum air mineral sebotol dalam tempat sauna tu.. Pas sauna, bertangas lak dalam 30 minit.. Minum air, rehat sekejap dan mandi.. Lepas mandi dia blowkan rambut.. Dan buat facial dalam 30 minit.. Aku ada kat Roma tu tadi daripada pukul 11.00 pagi hingga pukul 2.00 petang.. Bergegas lak ambil kids di sekolah.. Terus lunch dan balik rumah, siapkan kids pegi kelas mengaji Al-Quran. Balik rumah layan cerita “She Wolf” last episode.. Suka tengok Lyka dan Noah bersama anak-anaknya masa cerita nak habis.. Sangat romantik sekali!!

Pas tu apalagi.. Rasa mengantuk sangat.. Jugak rasa sakit kepala pasal buat sauna tadi.. Tidur daripada pukul 4.00 hingga 6.00 petang.. B yang ambil kids dari kelas mengaji Al-Quran tadi.. Ahamdulillah.. Bila bangun daripada tidur, badan rasa ringan dan kepala tidak sakit lagi.. :-O

5 Responses to “>ROMA”

  1. mountdweller July 19, 2010 at 12:14 PM #

    >Salam TSudah agak lama uncle tak singgah. Ha.. makan dan rehat banyak akan menaikkan badan. Makanlah berpada-pada dan luangkan masa untuk bersenam.Bagi uncle, alhamdulillah selepas pencen ni, banyak masa terluang untuk aktiviti mengeluarkan peluh. Timbangan pun turun 6kg.Komen kawan-kawan sekerja dulu yang kulit uncle lebih cerah.

  2. mysha July 20, 2010 at 12:39 AM #

    >waH BukAN meN MEmanjakan dIri Kak T… beShnyeww… sHa taKot masUk daLam TempaT saUna tu kak.. RAsa mCM terkurung jer huhuhu ( aPe Punye peSEn sHa nih??) Erm mmg pening EK lEPas wat sauna??

  3. Fieza79 July 20, 2010 at 1:03 AM #

    >ghajen T ni jg kesihatan bersauna bagai….tp btol la lps sauna sure skt kepala kan..lama tak singgah sini…ghajen2 la update ye..

  4. zAnNa@mAMaBaTriCE July 20, 2010 at 5:17 AM #

    >wah kak…complete hah dari hujung rambut sampai hujung kaki…..

  5. ☆ lieya latif ☆ July 20, 2010 at 7:46 AM #

    >bestnye kak t dpt gi sauna ari2…bagus tu kak tuk sistem badan…ringan jek rase kan kak lepas buat tu…akak, kalo akak tak keberatan boleh share tak, berape harga sume tu kak….lieya ni kalo ade geng, mmg nak jek ajak pegi heheeheheheh

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: