>6 RAMADHAN…

16 Aug

>Assalamualaikum..

Gambar ni masa bersahur tadi.. B suruh buat Nasi Goreng saja.. Jugak T sediakan air Horlicks Panas.. Alhamdulillah.. Kenyang adanya..

Menu ni di atas permintaan my hubby.. Dia nak makan Ikan Kembung Singgang.. Gorengkan ayam dan jugak sediakan ulam + budu.. T buatkan jugak Air Sirap Bandung dan Air Sunquick.. Kalau nak tahu selama berpuasa enam hari lepas.. Hari ni baru T makan bertambah nasi.. Sebab apa? Sebab ada budu daaaa… Hik3!! (Mek Da.. Agak-agak mantop tak menu Kak T nie? Hehe….)

Juadah berbuka puasa tadi. Lauk-lauk lain B beli masa dia dan anak-anak ke Pasar Ramadhan.. Ada lauk yang kawan B bagi dan ada yang dia beli sendiri.. Pada T, selagi boleh elak.. T elakkan g Pasar Ramadhan.. Malas nak bersesak dengan orang ramai.. Lagipun cuaca sekarang tak menentu.. Tadi pun hujan.. Kesian dengan orang-orang yang berniaga tukan?

** ada 4,5 benda yang tak best berlaku hari ni.. dan ianya betul-betul buat t rasa kecewa dan sentap sekejap.. sabar ajelah bulan pose nikan? paling baru yang t dapat tahu.. B kena outstation ke KL esok.. ada kes kat sana 2 hari.. oh! i hate this part.. ditinggalkan…. **

9 Responses to “>6 RAMADHAN…”

  1. azueriena August 16, 2010 at 2:53 PM #

    >wallaaa….rajin T masak2…mesti sedap tu kann….T pun x pegi Bazar Ramadhan yerk…k.Azue pun belum singgah lagi…dok bertahan jerk…hehhee…T kena tinggal ker…ciann dier…xper2 nanti Cik abe Balik Bawak Deyah raya ehh….hehhehee

  2. Emy Omar August 16, 2010 at 9:22 PM #

    >Saya pun malas nak ke Pasar Ramadhan..selalu Lan je yang pegi cari kuih muih kat sana..

  3. NiezaMan August 17, 2010 at 12:35 AM #

    >salam Ti..lauk ikan singgang & budu mmg ngam sgt..akak suka sgt lauk simple mcm ni

  4. illa August 17, 2010 at 4:07 AM #

    >kak ti ..illa teringin gila nak mkn budu.. tak sabar nk blk kg merdeka ni suh ibu masak singgang, rebus ulam n budu :)hoho laparrrr

  5. ~~ciklinn~~ August 17, 2010 at 5:29 AM #

    >itulah kesiann org yg meniaga..abg kat ptg smlm byk makanan tak abis..sbb kat sini hujan..

  6. wati August 17, 2010 at 6:42 AM #

    >wah byk nya makanan…alhamdulilah rezeki dariNYa

  7. mysha August 17, 2010 at 8:15 AM #

    >AKak sha pun Klo aDa buDu berTambah naSIk…hehehe SabaR akAK…hubbY akak OutStaTion CArik reZeki tu..sabAr yea.. t aKak leH daPAt duIt raYa banyak heKheKheK…

  8. fiziskandarz August 17, 2010 at 9:55 PM #

    >selamat berpuasa kepada kak T + family!! wah wah syoknyer makanan🙂 pinggan kak T yg ada tulip itu adalah sungguh cantiknyer i like! i like!😀

  9. MamaYatie August 18, 2010 at 3:26 AM #

    >Salam tiikan singgang la best..saya pun masak ikan singgang semalam..marvellous. tu baru lwn sambal belacan, kalo pekena budu makan tak henggat la..(huhu..habis dietku)ptg ni masak sup cendawan kot..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: