>8 RAMADHAN…

18 Aug

>Assalamualaikum..

Untuk juadah berbuka pada hari ini, T merajinkan diri memasak Ikan Patin Masak Lemak Tempoyak Terung Telunjuk, Ikan Tilapia Goreng dan Daging Masak Singgang.. Semua ini di atas permintaan anak-anak.. Alhamdulillah.. Berselera diaorang dok makan tadi.. Me pun sama!! Hehe.. Hem.. Agak-agaknya dapat tak aku sarungkan lagi baju kebaya yang aku pakai masa kenduri kawen adik aku baru ni yek?? Baju tu nak dibuat baju raya aku nanti.. Masa kenduri baru ni dah jahit 4 pasang.. Beli baju yang dah siap sepasang dan kelmarin hantar ke tukang jahit sepasang.. Dah ada 6 pasang baju raya tu.. 5 pasang dah dipakai masa kenduri dan sehelai lagi nak pakai time raya nanti.. Uish! Baiknya T kan? Boleh percaya ke tak beli baju baru dah ni?? Em.. Urut dagu sat..πŸ™‚ Errr.. Kalau aku tak pakai dah baju kebaya tu, bermakna berat badan aku makin bertambahlah ye? Alahai.. Sedey… Ha tulah.. Balasan kalau makan tak hingat!! :-*



Ini yang T sediakan termasuk Air Anggur dan Oren brand Sunquick.. Masak ala-ala gini bolehla.. Over-over T tak reti jugop!! :-*

B dah balik dari KL petang tadi.. Dia beli kuih-muih dan Air Tebu di Pasar Ramadhan selepas ambik anak-anak di kelas mengaji.. Yeah! Malam ni tidur dah boleh peluk abang sayang!! Ngeeeeeee…

Em.. Dah tiba masa untuk berbuka puasa untuk hari ini! 8 hari sudah selamat dilalui.. 22 days to go!! 22 hari lagi bakal menjelang hari yang mulia itu!!.. (huh! macam budak-budak.. tak sesabar!!)πŸ˜€

Tadi masa keluar g kedai beli lauk untuk dimasak, T belikan juga majalah-majalah ni.. Isu Raya! Suka!πŸ™‚

Kat sini T nak share tentang list hotel yang tak ada sijil halal daripada JAKIM.. So, sape-sape nak berbuka puasa di hotel-hotel tu.. rujuklah list ni dulu ye? Wallahualam.. Apa yang buruk datangnya dari kita dan yang baik semua itu datang dari Allah Yang Maha Esa..

http://www.halal.gov.my/v2

http://ruangbicarafaisal.blogspot.com/2010/08/buffet-ramadhan-senarai-hotel-yang.html (pasal politik dalam blog ni aku tak campur ye? baru jumpa blog ni pagi tadi masa nak check senarai hotel mana yang ada sijil halal)

** Ya Allah, show me the way **

6 Responses to “>8 RAMADHAN…”

  1. Shieda August 18, 2010 at 5:56 PM #

    >waduh2! bestnyer makan2 kat sini! Shieda blom sempat memasak pun ramadhan kali ni..wakaka sadis sungguh!! Baju raya banyak jugak..beraya sakan nampaknya…shieda bru je mintak mak jahitkan sepasang..yg kat KL ni dah xde tailor sudi nak amik..so….ready made lah nampaknyer. Kain yg banyak2 tu…wat raya haji jer la….

  2. rose --{@ ibuRafiq @}-- August 19, 2010 at 12:20 AM #

    >kak t nampak kurus dlm gambar tu..bes bes bes..berbaloi2 pegi gym..ehehekak kene control2 tu..kang tak dan nk pakai kebaya raya nanti..hehehdapnye..daging singgang. mai sepinggan!

  3. en_me August 19, 2010 at 3:30 AM #

    >nyamfahlah kak t tunjuk gambar makanan sodapp tewww.. ahaha

  4. wati August 19, 2010 at 3:43 AM #

    >sedap2 masakan T…wah seronoklah dia abg dia dah balik..hehehe

  5. nasazfrog... August 19, 2010 at 5:35 AM #

    >nak resipi ikan patin tu,, plsss…πŸ™‚

  6. NiezaMan August 20, 2010 at 12:42 AM #

    >Salam Ti..ngorak xreti masok..banyok la lauk2 tusedak la pulok…hehehe(mcm org kelantan x?)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: