>10, 11, 12 RAMADHAN…

23 Aug

>Assalamualaikum…

Gelisah jiwa gue tak dapat update blog 2, 3 hari ni.. Ngeeeeee.. So, apa cer??

20082010

B ajak temankan dia ke KL dan Putrajaya hari ni.. Ada urusan sikit.. Memandangkan hari ini hari Jumaat.. So, anak-anak pun ponteng sekolah. Ikut B g buat kerja sambil jalan-jalan makan angin.. Mula-mula B settlekan kerja di KL dan kemudian kami gerak ke Putrajaya.. Sedang molek tu jugak kami tengok Metrojaya ada buat sale di PICC.. So, kami ke sana dulu tengok apa yang ada memandangkan masa tu bukan waktu bekerja.. Tak ada shopping banyak mana pun.. Adalah sikit-sikit saja barang yang dibeli. Oh! Orang sungguh ramai dan masing-masing shopping bagai nak rak.. Aku jugak yang cool ok? Hak3!! Sejam di situ, kami g gerak ke Perbadanan Putrajaya.. Sementara tunggu B, T amek gambar Nur sekejap.. Cuaca mendung saja.. Sejuk…


Kemudian kami gerak ke KL semula.. Call bilik di Hotel Dynasty.. Nasib baik ada bilik untuk kami..

Baru sampai di hotel.. Tunggu B check in bilik dulu…

Kami dalam bilik di Hotel Dynasty.. B amek pakej berbuka puasa dan bersahur juga.. So, tak delah kami ke sana-sini nak berbuka.. Turun ke level 1 dan terus boleh makan.. Yang penting, hotel ni dapat sijil halal dari Jakim ye? Makanannya pun sedap dan orang ramai yang datang berbuka di sini juga.




21082010

Bangun sahur pukul 4.30 pagi.. Gambar tak jelas.. Tak bawa Mr. Nikon masa ni.. Guna handphone sajok..

Bilik kami di tingkat 25…

At Oasis.. Pool on the roof.. Tak mandi.. Amek gambar sajok!!Bulan puasa ni karang mandi terminum lak air kolam tu ke apa kan? Letih bercampur penatnya lagi.. Depa memang nak mandi. Tapi T tak bagi. Dah bagitahu sebab kenapa dan mereka ok aje..


Dah check out daripada bilik.. Nak gerak pergi Mid Valley pula..

Kami di Mid Valley.. Shopping baju anak-anak di Metrojaya dan jugak beli buku dan majalah di MPH..πŸ™‚




Singgah di Pasar Ramadhan Temerloh dan beli makanan ni semua. Kemudian gerak balik ke Kuala Krau.. Berbuka bersama Ma dan Abah….


22082010

Menu ringkas hari ini.. T cuma masak Ikan Patin Masak Asam Pedas dan juga Ikan Tilapia Goreng..


Juadah berbuka puasa untuk hari ini.. Alhamdulillah.. Sikit-sikit pun penuh meja.. Em…

6 Responses to “>10, 11, 12 RAMADHAN…”

  1. Shieda August 23, 2010 at 3:32 AM #

    >best nye…jalan2.

  2. β˜† lieya latif β˜† August 23, 2010 at 4:03 AM #

    >ohooooooooooooo time ni la akak call kak shima kan heheeheh….dpt gak dengar suare akak…lemak merdu gitu….ntah bile dpt bertentang mate plak heheheehehlieya tak gi pun picc tu kak…..heheehehmenu2 akak sume mmg mengecurkan…..rajin akak masak ikan patin….kat sini bile lieya beli tak fresh la kak….lain rasenye….lieya penah mkn mase gi kursus kat jerantut, mmg sedap…baupun takde….bilaa dpt rase masakan akak yg terra masak ni…..

  3. NiezaMan August 23, 2010 at 4:16 AM #

    >bestnya jalan2 ya..nape dtg ke Mid Valley xbagitau..opis akak kat c2 jek..

  4. wati August 23, 2010 at 5:01 AM #

    >salam…rajin husband T bawa gi jenjalan,bestnyerr…

  5. MamaYatie August 23, 2010 at 7:28 AM #

    >oo..patut senyap..heran juga mana ti pegi..selalu hr2 up pic menu buka posebestkan jalan2 time org lain keja..he3x

  6. Emy Omar August 23, 2010 at 8:51 AM #

    >Wah..dah habis lum shopping2 raya? Kitaorang nak pulun time cuti sekolah seminggu before raya tu nanti hihihi..ikan patin lagi?huhuhu rindunya ikan patin gulai tempoyak chef ruzi kat temerloh tu..boleh jumpe yang setanding dgn nye

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: