>17 RAMADHAN…

27 Aug

>Assalamualaikum…

Sejak akhir-akhir ni.. Kalau T masak lauk kari.. T takkan guna santan.. Ini Kari Ayam Diet.. Tetap sedap tanpa menggunakan sedikit santan pun. Makan banyak pun tak pe dop?!! Tak nak makan dengan nasi, makan dengan roti pun sodap!! Ngeeeee….

Telur Dadar Mayonis… Sejak tengok iklan Mayonis dengan Sheila Rusly tu.. T goreng Telur Dadar mesti letak Mayo.. Jadik tebal dan sedap rasanya.. Yummy!!

Ikan Bilis Goreng Rangup.. Berebut dengan B tau!! Suka sangat tengok dia makan tadi. Sebenarnya lauk simple ginilah yang buat selera makan makin bertambah.. Adib dan Nur pun bertambah nasi sebab makan Kari Ayam tu dan mintak T masakkan lagi esok.. Ngeee… Dapat pujian gitu… Hilang penat Ummi dok masak tadi tau!! (Ceh! Setakat nyediakan menu gini, macamla penat bebenor dak?)

Ikan Patin Goreng.. Ringkas tapi sedap…

Ini saja yang sempat T sediakan hari ni sebab tak keluar rumah pun.. B dan Adib pergi solat Jumaat tadi terus balik ke rumah.. Masjid dekat.. So, depa jalan kaki saja.. Ini saja yang ada di dalam fridge.. Cukuplah untuk berbuka hari ini..

Ini yang hubby belikan di Pasar Ramadhan tadi. Dia pergi dengan anak-anak.. T dok rumah layan Nigella Lawson, Shamsul @Bazaar dan jugak The Biggest Loser Australia.. Lagi beh dari dok menyelit-nyelit dengan orang ramai kat param tuh..🙂

Juadah berbuka hari ini.. Alhamdulillah.. Sambil tunggu waktu berbuka puasa, layan Mr. Ghau-Ghau di Param JB.. Dah lama tak pergi JB weh! Bestnya kalau dapat ke sana lagi.. Restoran Singgah Selalu.. Wau!! Sedap-sedapnya makanan!! Tak lupa layan The Biggest Loser Australia Season 2.. Bagai dijangka Chris menang.. Wah! Pati.. U are so gojes my dear!! Dan as usual.. Marty memang kelakar giler!! Hak3!!

** Dok rumah saja.. hari ni cuti Nuzul Quran pun lepak kat rumah.. Sama jugak Merdeka Day nanti. Nak focus pada my kids sebab 1-3.9 ni depa ada exam.. Lepas tu baru cuti dan focus untuk shopping raya lak.. Banyak lagi yang tak cukup ni!! **

5 Responses to “>17 RAMADHAN…”

  1. Mummy Dasy August 28, 2010 at 12:48 AM #

    >mak oiii nyknye lauk..rajin tul.. setakat semacam tu klu kite dah pnat dear..

  2. Shieda August 28, 2010 at 1:48 AM #

    >bestnyer…bleh la shieda nak cuba kari tanpa santan tu….

  3. MamaYatie August 28, 2010 at 5:07 AM #

    >ajar la camner nak wat kari tanpa santan..den tak reti nih..aikk..tak exam lagi..skolah kat area usj & puchong dah abis rasanya

  4. :: LadyVerde + Mr.Doc :: August 28, 2010 at 1:33 PM #

    >lauk yg kering2 macam ikan bilis greng telur dadar tue mmg pemangkin kan…especially for sahur…kalau kuah2 nie for sahur lambat skets nak jalan hehehhenways, thanx for dropg by my blog🙂

  5. BABY(MAMA AMANA&ARIEF) August 29, 2010 at 6:48 AM #

    >yeye dapat tgok laukpauk kari tue mcm meyelerakan!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: