>HATIKU DICURI LAGI

19 Oct

>

Assalamualaikum
3 benda ni
Memang dah menjadi kegemaran T
3 dalam 1
Tapi yang pasti
Semua sedap
Semua best!
Yang pertamanya ialah
Big Apple Donuts
B beli di Kuantan
Pada 161010 baru ni
T memang pesan
Suruh dia belikan 6 ketui saja
Sebab selalu dia beli 12 ketui
Nak merasa saja
Semua perasa T suka
Semua sedap
Semua lembut
Kena dengan selera T dan anak-anak….

Yang keduanya
Dinner di Tawan
Hatiku makin ditawan
Semakin tertawan
Ini kali ke dua
Kami makan di sini
Biarpun kedai ni sudah lama dibuka
Kami baru mencuba untuk makan di sini
Di atas cadangan seorang kawan
Dia kata makanan di sini sedap
Terutamanya Ikan Bakar
Sos dia sedap
Aku memang suka Ikan Bakar jenis gini
Tak suka yang dibakar kosong begitu
Kami ke sini lagi
Buat kali ke dua
Pada 171010
Masa ni tengah dok menunggu
Apa yang kami order

Air Anggur untuk Adib dan Nur
B Air Fresh Orange
Dan T
Air Jus Nanas

Kali ini kami order
Ikan Siakap Bakar
Telur Dadar
Tom Yam Campur
Udang Celup Tepung
Kangkung Belacan
Dan
Timun Batang beserta Sambal Belacan

Sudah selesai makan
Kenyang sungguh rasanya
Perut dah penuh
B pun g bayar harga makanan
Macam yang kami order ni
Harganya RM64.00
Kali pertama kami datang
Kena RM59.00
Standardlah harga tu
Makanan di Temerloh memang mahal sikit harganya
Ke kat tempat korang lebih kurang sama je harganya?


Dan yang ketiganya
Yang terakhir
Untuk dikongsi cerita bersama
Kali ini ialah
T ada beli Susu HL ni
Memang minum susu segar ni bersama-sama bijirin
Kalau selalu beli 2 kotak tak dapat apa
Kalau bukan promosilah
Kalau promosi sebelum ni dapat hadiah jugak
Macam
Bekas makanan
Atau
Bekas macam pensil box jenis kain tu
Macam-macam corak
Cantik
Kali ni dapat bekas gini pulak
Lagi besar dari yang T dapat sebelum ini
Cantik!
Suka tengok design dia
Nak isi apa dalam bekas ni ye??

8 Responses to “>HATIKU DICURI LAGI”

  1. ☆ lieya latif ☆ October 19, 2010 at 3:10 AM #

    >meriah tgk lauk pauk tu kak….lapo perut lieya…..donut tu pun sodap…peberet mia mija tu kak..wajib beli kalo gi jengjalan heheehehehehe

  2. Mummy Dasy October 19, 2010 at 3:23 AM #

    >sedapnye Big Apple, sll fav. beli Alien ngan choreo jek.. lauk pauk macam2…

  3. My Putri October 19, 2010 at 3:48 AM #

    >1)Big Apple Donut…mmg favret ..best…tp xleh slalu T…hehehehe…2)Tawan…lom try g..waaa..air anggur tu cam besttt jer… hehe..menu pon best best ..3)Susu HL..pon favret Sofea gak..tp kene limit skali skale ar..Sofea minum ckit jer da put on weight.. hmmm…tp sedap kan…

  4. atty's October 19, 2010 at 4:06 AM #

    >sedapnya big apple ..lama dah tak makan

  5. wati October 19, 2010 at 7:25 AM #

    >tak pernah try lg big apple,pernah mkn donut j.co n dunkin je..beg tu mungkin juga boleh letak brgan make up..hehe

  6. MamaYatie October 19, 2010 at 8:06 AM #

    >tiba2 teringat gulai tempoyak ikan patin temerloh..marbeles!!

  7. Azueriena Norash October 19, 2010 at 12:14 PM #

    >i loveee donut….dolu2 keluar jco kannn…sanggup k.azue pegi pavvilion tauuu…skrg big apple plakk…dolu2 kurengg..skrg mcm best dari jco…ikan bakar paling best k.azue makan dekat kuala besut tu T…kalau balik jerteh tu….cuber2 lahh singgah…nama kedai dier ZUL IKAN BAKAR..memanggg powerrrrr…hehhehe

  8. mek da ©™ October 20, 2010 at 1:07 AM #

    >donutttt..suka yg coklat tuuu nyummyyy

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: