>MY DEAR DARLING DARING DAMIA

13 Dec

>

Assalamualaikum
Tajuk tak hingat!!
Hehehe
Damia ni anak kawan Hubby T
Kawan T jugak
Suka tengok gelagat dia
Kalau diajak bergambar
Terus lentok layan posing
Damia.. Oh Damia..
Lama gak blog tak berupdate
Tak busy tapi kerja tu sentiasa ada
Itu ini
Ha! Saja je bagi alasan tu
Padahal satu je sebabnya
Malas!
Hehehe
Tak ada masa sebenarnya
Kalau tidak
Sure berupdate hari-hari taw!
Oleh sebab dah lama tak update
So, cerita agak banyak
Dan apa kata kalau T mulakan dengan
Gambar ini dahulu
Selepas gambar pembukaan
My Dear Darling Daring Damia tadi?
“,)
Yo yo o jekan?
Macam gempak jer
Nak bilang cite satu-satu kat korang
Gagagaga
061210
Kawan Hubby datang rumah
T berkawan jugak dengan isterinya
Dah lama tak jumpa
Sebab mereka dah berpindah ke Kelantan
Sekitar tengah tahun baru ni
Dalam sejam setengah di rumah
Makan, minum & borak-borak
Mereka pun pulang
Dan kami pula…

Terus gerak ke Bukit Istana, Kuantan
Ke rumah kawan Hubby
Lepak tidur sana
Sesampainya kami di sana
Dah tersedia Nasi Ayam
Dan jugak
Ikan Patin Tempoyak Bakar
Sesudah makan apa lagi
Borak-borak sampai ke pagi
Banyak cerita nak story mori
“,)

071210
Damia dan Uncle Bobnya
Posing sekejap sebelum keluar bersarapan

Kami bersarapan di
Restoran D’Osis
Dekat Malay Town
East Coast Mall Kuantan
Makanan semua sedap-sedap
Yang penting banyak pilihan
Makan ramai-ramai gini
3 meja
Sebab kami 3 sekeluarga
(ada seorang lagi kawan Hubby yang ikut sama)
Baru RM62.00
Harga berbaloi dengan apa yang kita dapat
So, lain kali boleh pergi makan kat sini lagi
“,)
Tengoklah muka Nur
Punya sedap makan
Roti Canai Planta
Sampai terpejam mata dibuatnya
Hahaha
Manakala si Damia seperti biasa
Tatkala camera dihalakan ke arahnya
Dia dah ready nak posing!
Adib lak?
Adib tak hirau kiri kanan
Pulut Kuning + Kari Ayam + Kari Daging aku dia bedal
Dia hadap Roti Canai Banjir dia pulak!
Kan? Standardlah tu dia makan 2 pinggan sekarang
Tengok kakilah..
Eh, bukan..
Tengok badan dialah..
Hehehe

Barisan Mak-Mak Daranya pulak
Muka happy sebab perut dah kenyang
“Er.. Kak Nona,
Bakpenye muke masang tuh?
Cube senyung supe T ni
Tengok tu
Lebor je pipi tu ha
Kan?”
Ngeeee

Okes
Lepas sudah sarapan
Kami balik ke rumah
Siapkan makanan untuk lunch pulak
Tuan Rumah cekap memasak
T tolong gitu-gitu aje
Potong apa-apa yang patut
Siapkan Ikan Patin Tempoyak Bakar
(hubby beli 7 ekor ikan patin
dan seekor ikan talapia di temerloh semalam)
Makanan dah siap semua
Kita hidang
Makan ramai-ramai
Sedak.. Sedak.. Sedak..


Sudah lunch
Bersiap bagai
Kami gerak ke Rompin
Singgah di kedai ni
Murtabak Mengkasar
Beli dan tapau
Makan dalam kereta
Kena makan dalam keadaan panas
Baru ada kick!
T beli yang special 1
Dan yang tak berapa special 1
Beza RM2 aje di antara 2 ni
Special RM7.00
Biasa RM5.00
Sedap
First time rasa
Lain kali kalau datang sini
Sure singgah beli lagi
😎

Bilik kami

Jenis Chalet
Tiap kali datang
(sudah 3 kali)
Memang akan ambil bilik jenis ni

Nak gerak pergi pantai dulu

Bilik kami kat belakang tu


Di pantai
Pergi sekejap je
Ambik gambar sikit
(ombak kuat, air keruh sangat)
Dan terus gerak ke kolam pulak


Sakit hati betul
Kalau tengok kolam warna gini
Nak kolam airnya biru saja
Bahaya tak kalau mandi
Dalam keadaan air begini?
Dia letak ubat ke apa ye?
Sebelum ni kolamnya
Taklah sehijau begini
Dah tahu cuti sekolah
Orang ramai akan datang
Tak dijaga dengan elok
2 kali datang sebelum ni
Okey lagi keadaannya
Air kolam biru dan jugak
Kolam kat bahagian slide kanak-kanak tu
Ditutup
Potong stim je kat budak-budak yang
Tengah ghairah nak mandi tu
T suruh budak-budak tu mandi
Sekejap aje
Sambung mandi dalam bilik pulak
Potong!
😦

Sebelah malam
Bersiap nak pergi dinner
Ambik gambar jap kat lobi


Kami dinner di
Restoran Anjung Seri
(kalau tak silap T lah)
Tapi nampaklah ada perkataan Anjung tu
:-p
First time makan sini
Biasa makan di Restoran Cemara
Tapi restoran tu tutuplah pulak
Ingat nak pekena
Ikan Siakap Stim kat situ
Memang 2 kali datang sebelum ni
Port dinner kami kat situ
Tapi kat sini makanannya not bad
Ikan Pari Bakar dan Sotong Bakar
Memang sedaplah
Sebab dibakar bersama Sambal
Bukan bakar kosong gitu
Makan gini dalam RM40.00 aje
Kemudian siap makan
Kami pulang ke bilik
Layan Bola
Malaysia -vs- Laos
Tahniah buat Malaysia
Laos dicincang habis-habisan
Gagaga
Bravo! Bravo


081210
Breakfast time
Siap makan kami terus check out


Hari ini merupakan
Hari Melawat Pejabat Tanah Sedunia
Dimulakan di Pejabat Tanah Rompin


Diikuti pula
Pejabat Tanah Pekan
Disusuli pula di
Pejabat Tanah Kuantan
Dan diakhiri pula di
Pejabat Tanah Maran
Biasalah gini
Sambil berjalan
Sambil buat kerja
Cuti sekolah pulak tu
Kalau hari-hari biasa
B pergi dengan kawannya
091210
Kami ke KL
Bukan saja-saja
Hubby ada kerja
Tapi dalam pada dia buat kerja
Bolehlah kami ambil peluang ni
Berjalan-jalan juga
Kami stay kat Hotel Citrus
Area Jalan Raja Laut
Dah dua kali stay kat sini
Tapi pertama kali dulu
Nama hotel dia lain
T pun lupalah apa namanya
Bilik kecik aje
Standardlah kalau kecik
RM200 je
Okeylah kot
Nak tidur sekejap
Kami pun 4 orang saja
Duit boleh jimat
Nak buat shopping pulop!
πŸ™‚

Kami ke PWTC
Sebelah malam
Setakat penganjurannya
Dah dua kali termasuk yang ini
Kami ke KLIMS
Kali pertama kami pergi
Tak silap
Pada tahun 2006 dulu
Best wooo!
Tengok kereta-kereta
Tak dapat jadik hak milik
Dapat tengok pun jadilah
Kan??
Ada sesape kat sini yang dah pergi tengok?
Bestkan?

Hubby yang memang teringin sangat nak ke pameran ni
(awek-awek cantik seksi beb)
“,)


Oren -vs- Kuning


Dua jam kami di PWTC
Kami gerak g dinner pulak
Kami dinner di
Restoran Emperial Medina
Di Kg. Baru
Dulu Medan Ikan Bakar Kg. Baru
Sudah tukar
Sudah tukar
So, makan time
Yummy!!
(makan gini dalam RM35)

101210

Cantik tarikh hari nikan??
“,)
Kami sedang bersarapan di Hotel Citrus


Sementara Hubby settlekan kerjanya
Dan terus bersolat Jumaat
T dan anak-anak
Tengok wayang di KLCC
Kali ni tengok Narnia pula
Tapi bukan 3D
Sebab 3D dalam pukul 3.20 petang macam tu
So, kejar masa
Kami tengok yang biasa saja
Narnia best!
Walau ada kontroversi tentang Aslan tu
😦


Rasanya deco tahun lepas lagi cantik
Tapi yang ni pun cantik
Sweet gitu..
Kan??


Errrr
Tak dapat masuk dalam tu
Posing ambik gambar kat luar kedai pun
Jadilah ye anak-anak
Maaflah Ummi awak tak mampu
Nak masuk ke dalam sana
Nak belikan awak macam-macam
:-p

Hubby dah settle kerjanya
So jam jalan-jalan ngan
Mr. Hubby aka Abah pulak!
πŸ™‚


Kami ke Pikom PC Fair di KLCC

Masuk balik KLCC ikut jalan taman


Tengok wayang punya pasal
Pukul 5.30 petang baru makan nasi
Pekena Nasi Kandar
Di Food Court KLCC
Hubby dah makan tadi
Mula-mula anak-anak tak nak makan
Bila tengok nasi T dalam pinggan ni
Baru depa pun terbukak selera
Nak makan jugak macam yang T ambik ni
Macam-macam…..

Hubby ambil bilik di Prescott Inn
Bilik kecik je
Okeyla kot dengan harga RM200nya tu
Buat tidur malam sekejap
Ada Wi-fi
Okeyla tue!!
(tangan macam saida ye?)
T layan FB
Sampai pukul 3 pagi
Dok upload gambar-gambar
Sesungguhnya u ols
Usaha Itu Tangga Kejayaan!!
😎


111210
Bilik kami


Malam tadi lepas balik dari Sogo
Kami dinner di sini
Pagi ni pun
Kami bersarapan di sini
Restoran Lotus
Kari Ayam dia kaw giler betol!
S.E.D.A.P!!
Siap sarapan
Kami check out dari Prescott Inn
Dan langkah kaki
Menuju ke sini
Cari Kain Cotton
Nak buat Blouse
Sementara Hubby
Cari Kain Linen
Nak buat Kemeja
(kain pasang cotton yang beli di Jakel Melaka pun tak berjahit lagi
tambah beli kain lagi ni ha, kena cepat cari tukang jahit ni)

Kemudian kami gerak ke Plaza Low Yat
Tak berhajat
Cuma orang tu sangat baik hati
Maka dibelinya untuk saya
Emmm
ADALAH….
Selepas membeli “ADALAH” tu
Kami ke BB Plaza
My Anak Dara nak cari sandal
Dah dapat sandal yang berkenan di hati
(memilih bagai nak rak, sangat cerewetla ini budak)
Tapau Mc’D
Kami balik semula ke Plaza Low Yat
Lunch di Kopi Club
Makanan kat sini memang sedap-sedap
Kedai pun penuh sentiasa
Ha..
Nampak sikit dah
“ADALAH” saya itewwwww!!


Lepas siap makan kami terus balik rumah

Apa?
Nak tahu apa dia “ADALAH” tu?
Okey T tunjuk
Inilah dia
TADAAAAAA!!!
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Tq so much Abang!!
Sayang Abang satu dunia ini!!

3 Responses to “>MY DEAR DARLING DARING DAMIA”

  1. Emy Omar December 13, 2010 at 12:24 PM #

    >Wa..panjang cerita mek ni..puas dok scroll ke bawah..best..best..paling best dapat BB tu kan..hihi

  2. Azueriena Norash December 13, 2010 at 1:24 PM #

    >Wahhh panjang cerita nie…dah mcm kisah 1001 malam..paling best mkn murtabak mengkasar tu…rindunyaa nak p makan kat sana…dapat BB plak tu…cayalah t…

  3. β˜† lieya latif β˜† December 14, 2010 at 7:40 AM #

    >sonok lieya layan pic makana2 akak….lapo terus jadiknye sedangkan elok dha mkn nasi sepinggan….wah dpt bb tu…caya lah kak…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: