>MAKAN BANYAK DOWH!

3 Jan

>



Pagi 4 breakfast Ma masak Nasi Lemak dan jugak Nasi Dagang. Ye tahu berat, high cholestrol tapi pandai-pandaila budget nak makan banyak manakan? Bukannya mesti bedal semua sorang-sorang. Lagipun ramai yang nak makan. Ma masak special untuk anak, menantu dan cucu-cucu dia! For lunch Ma buat Laksa Lemak dan my sil masak lauk 4 lunch. T tolong-tolong nyibuk aje! Pas makan semua g Temerloh. Jalan-jalan ke rumah Kak Long pulak. Dia sediakan Mee Goreng Basah. Tapi sebelum tu singgah beli stationeries dan beg sekolah untuk my kids dan anak-anak sedara my brother. Buat hadiah untuk mereka. Ramai yang tengok T dok usung ramai budak. Depa ingat tu semua anak aku gamaknye! Balik dari rumah Kak Long, depa mai jalan ke rumah T lak. T cuma goreng Keropok (ganu mari), biskut, air Tropicana Twister (anggur dan epal) dan air Teh. Borak-borak dan depa gerak balik. Lepas tu apa lagi! Tumpuan harus diberikan kepada persiapan nak bersekolah pulak. Settle semua balut buku, tulis nama bagai. Kawan Hubby lak datang bawa Bubur Assyura. Rasa semulut dua dan teros masok tido. Mak tak larat benar dah! Dahlah demam sekejap-sekejap. Flu lagi… Tsk.. Tsk..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: