>NO MORE PLASTIC BAG OK!

11 Jan

>



Sabtu lps ms g The Store, bdk cashier ty “akak nk plastik beg ke tak?” Kalau nk kna caj 20 sen”! Eh! Sajak betol ngko! T ckp dlm ati. Pas tu T ty dia blk, “Knp caj 20 sen je? Knp x caj 2,3 hingget? Ingt org x de duit ke nk byr?” Dia ckp nanti dia ckp kat boss dia. Hampeh btol! Sebenarnye T mmg byk koleksi beg gini. Cuma lupa nk bw jer. Len x bleh bw g bli brg dapo. Utk lunch anak2 T msk Ns Goreng, goreng Nuget, Fish Ball & Chicken Fingers, bt Milo Ais Tabor. Pas antar kids g ngaji, sgh kedai bli lauk. (Ops! Lupa lg bw beg2 tu!! Kna penyakit lupa Najmi RL5 la agaknye ni! Tp syg ah nk ltk lauk2 basah dlm beg gini. Nanti kotor. Brg2 kering bolehla) Nk msk 4 dinner. Menu 2nite Ikan Kembung Masak Asam Pedas, Ayam Perap Goreng juga ada Buah Epal. Syukur Alhamdulillah rezeki hari ini.

2 Responses to “>NO MORE PLASTIC BAG OK!”

  1. Emy Omar January 12, 2011 at 8:47 AM #

    >Hari tu kami gi Carrefour early 2011 hari Sabtu pun sama jugak..mujur la tak borong banyak..tapi certain hypermarket dia guna kotak2 terpakai utk replace plastic bag..sayangi bumi anda hahaha

  2. Ruziawati Bukhari January 12, 2011 at 12:43 PM #

    >itulah… dok ty kita nk plastik ke x? abis tu nk angkut g kat keta mcm mana? kan.. beg2 gini byk cuma lupa bawak jer.. ayat selamatkan? hehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: