>ABAH

25 Mar

>










Ini cerita semalam (240311). T bawa balik Ma ke Kuala Krau dari Hoshas tadi pas hantar anak-anak g sekolah. Ma nak balik ke rumah sebab nak ambil Tapai Ubi Kayu yang kawannya order. Jugak nak berkemas rumah sebab kelam-kabut dok tinggal rumah sebab rushing nak ke Hoshas semalam. Sebelum tu kami singgah makan di sebuah kedai di tepi landasan keretapi dekat area rumah. Pekena Nasi Lemak & Teh ‘O’. Settle kemas rumah & siapkan beg pakaian nak dibawa ke Temerloh semula, Ma jamu T minum Teh Panas & Karipap. Then terus g rumah kawan Ma hantarkan Tapai. Kemudian gerak balik ke Temerloh. Ambil anak-anak dari sekolah mereka & balik ke rumah. Siap lunch, hantar my kids g Kelas Q-fa pulak. Pas tu balik ke rumah, berehat sejam dua & ke Hoshas pula selepas Mr. Hubby mengambil anak-anak dari Kelas Q-fa. Abah dah okey sikit hari ini. Kencing Manis daripada tak ada nombor menurun ke 4.2 & BP 130/70. Alhamdulillah. Ada dalam sejam di sana, kami pun beransur balik. Abah cakap malam ni tak payah jaga dia. Dia dah sihat. Kami pulak terus g dinner. Ajak sekali Kak Long & anak-anaknya join dinner bersama kami. Lepas dinner balik ke rumah & settlekan hal anak-anak nak sekolah besok. Malam ni masuk tidur awal tapi tak lenalah. Kena mintak Mr. Hubby dodoikan dulu kot baru boleh tido lena? :-p

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: