GAMBANG WATER PARK

11 Jun

Assalamualaikum…

03062011

Okey, sambungan daripada last entry. T dan family Abang Ipar datang mandi di sini pula. Kunjungan kami adalah untuk kali yang ke tiga manakala yang pertama buat  family Abang Ipar. Seperti biasa, sebelum masuk ke dalam, kami singgah ambil gambar di sini. Kelihatan anak-anak T, Nur dan Adib bersama sepupu mereka, Mamat. Malam tadi diaorang pergi gunting rambut bersama Abang Ipar T di kedai berhampiran rumah T. Botak licin… Halus…

Seterusnya, kami pergi sewa pelampung  juga Mr. Hubby top up duit untuk digunakan di dalam water park ni. Kat dalam ni tak pakai cash money, pakai gelang dia saja untuk top up duit nak beli makanan, minuman, atau bayar pelampung  juga sebagai kunci loker. Senang. Amat sistematik sekali.

Dan jom, main air jom!

Macam biasa, semua tempat kami main termasuklah yang ini. 6 Lane Racer. T naik bersama anak saudara T. Dah 2 kali naik di sini dan sekali naik di Melaka Wonderland. Masa naik baru ni baru perasankan syaratnya. Berat badan tak boleh lebih daripada 80kg. Jika nak naik juga, akibatnya kamu tanggunglah sendiri. Sebenarnya ni gambar masa kunjungan T dan staff-staff hubby pada 12032011 yang lepas. Tak banyak ambik gambar kali ini. Dok main air saja kerjanya.

Sambung mandi di dalam kolam ini pulak. Tak mahu balik budak-budak ni. Suka benar dok main air!

Hampir 4 jam setengah di sini, kami pun beredar keluar. Singgah makan Roti Ice-Cream dulu kat depan pintu masuk ke dalam water park ni. Yum!

Kemudian, kami gerak ke destinasi seterusnya. Ke mana? Next entry ye? Love, Love, Love You!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: